НАСА изпраща културното наследство на човечеството на Луната. Идеята е

...
 
НАСА изпраща културното наследство на човечеството на Луната. Идеята е
Коментари Харесай

НАСА изпраща културното наследство на човечеството на Луната

 

НАСА изпраща културното завещание на човечеството на Луната. Идеята е да бъде предадено разбираемо обръщение на бъдещите генерации и даже на възможни извънземни цивилизации.

Проектът „ Светилището на Луната “  започва тази седмица с партньорство сред ЮНЕСКО и НАСА. Той е въодушевен от златната плоча, носена от галактическите сонди „ Воаджър “ от 1977 година Този диск показва живота на Земята под формата на изображения и звуци.

НАСА изпраща културното завещание на човечеството на Луната

В рамките на сегашния план капсула с маса 1,4 кг ще бъде сложена на лунната повърхнина от сонда на НАСА – евентуално през 2027 година Капсулата ще съдържа 24 сапфирени диска с диаметър от 10 см. Дисковете ще са гравирани с микропиксели – сред 3,4 и 7 милиарда на диск.

Информационните данни ще опитат да показват „ портрет “ на човечеството, състоящ се от текстове, изображения и диаграми, с подбрани постижения в региона на науката и изкуството. Ще бъде показан и кодиран човешки геном.

Съединени американски щати желаят да построят железопътна линия до Луната, напомня SafeNews. В бъдеще астронавтите ще могат да пътуват с трен по повърхността на Луната. DARPA, секретната изследователска организация на Министерството на защитата на Съединени американски щати, има за задача да създаде способи за подкрепяне на астронавтите, живеещи на Луната за продължителни интервали. Плановете са мощно спекулативни, защото сега няма непрекъснати структури на Луната.

Източник: Българска национална телевизия

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР